Svenska Retursystem

Om Mattias:
Jag läser sista året på mastersprogrammet Industriell Ekonomi på KTH i Stockholm. Tidigare har jag läst till Utvecklingsingenjör i Halmstad. Vid sidan om och innan studierna har jag arbetat med marknadsanalyser, projektledning och teknisk fastighetsdrift.  (Jag är uppvuxen i Luleå och har ett stort intresse för resa och aktiviteter så som kitesurfing, mountainbike och utförsåkning.)

När gjorde du företagets internship? Hur gick det till när du fick tjänsten?
I februari 2015 blev jag tillfrågade att vara med på en Case-kväll på Svenska Retursystem AB av rekryteringsföretaget Talent Eye. Case-kvällen innehöll en introduktion till förtaget, ett case och mingel. Efter case-kvällen sökte jag tjänsten som summerintern och fick komma på två intervjutillfällen med Talent Eye och SRS. Jag blev väldigt glad när SRS erbjöd mig tjänsten.

·      Vad var/är din upplevelse av företaget? Vad tycker du om internshipprogrammet? 

Jag kände till SRS lite grann i förväg och tycker deras verksamhet är spännande. Det kändes bra att arbeta för ett företag som tänker på en hållbar framtid. Något av det bästa med internshipet var att vi redan från dag ett, fick komma in i SRS verksamhet, utmaningar och gemenskap. Jag och min internkollega Malena fick även vara med och påverkar projektets utformning och sommarens upplägg. Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med internshipprogrammet.

·      Vad har du fått göra under praktiken?

Jag och min internkollega Malena fick tillsammans ansvar att driva ett eget projekt åt försäljning och marknadsavdelningen. Vårt arbete bestod av att analysera och kartlägga SRS nuvarande marknad och marknadsandelar. Vi styrde vårt arbete själv och hade bra tillgångar till resurser och stöd från SRS, för att genomföra projektet. Arbetet bestod bland annat data insamling, intervjuer, kundbesök och företagspresentationer m.m.

·      Till vem skulle du rekommendera att söka programmet på Svenska Retursystem? (Vilka personliga egenskaper, samt kompetenser, krävs)

Internshipprogrammet på SRS är en utmärkt erfarenhet för de som vill utveckla och utmana sig själv i en spännande och viktig bransch.  Social kompetens, eget driv och en analytisk förmåga är egenskaper som är bra att ha för internshipprogrammet.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: