NUi

Trainee med gripen på bröstet

En brasilianare med italienska rötter gör sin praktik i Oskarshamn. Ricieri Perroni på Scania Brazils traineeprogram sätter verkligen internationell prägel på NCA-projektet.

– Jag är elektronikingenjör i botten, men har alltid gillat bilar och fordonindustrin. Det var inget snack om att ta chansen att börja på Scania i januari förra året, berättar Ricieri Perroni.

Desto längre har nästa steg på Scaniaresan redan tagit honom. Som en del av sin trainee-period, tillbringar han tre månader i Oskarshamn i NCA-projektet – den nya fabrikslayouten för monteringsverkstaden.
– Ganska bra timing, va? Jag började lägligt i en väldigt spännande tid för hela Scania.

Vad upplever du som mest spännande?
– Stora utmaningar, som ställer höga krav på företagsledningen. Central planering, inköp, produktion och projektarbeten ska koordineras, samtidigt måste hänsyn tas både till historisk tradition och ny teknik, hela tiden med ett premiumtänk och koll på hur världsmarknaden ser ut.

På kort tid har han själv köpt hela konceptet och blivit en viktig kugge i det stora Scaniamaskineriet.
– I ett globalt företag är det likadant över hela världen, alla talar hela tiden om kvalitet, kunden först och Scanias produktionssystem SPS. Redan från första dagen i Brasilien kände jag mig delaktig och stolt, det är gripen på bröstet direkt du vet, säger Ricieri Perroni med ett leende.

Tillsammans med två kollegor driver Ricieri Perroni också samtliga NCA-projekt på Scania Brasil i São Bernardo do Campo, utanför São Paulo.
– Det är styrkan med hela Scanias organisation, du blir väldigt snabbt någon som är delaktig och kan börja bidra. Nyttan och erfarenheterna jag samlar på mig här i Oskarshamn kommer väl till pass.

Läs mer om Scanias traineeprogram här!

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: