nybildKTH

Viktig länk mellan ingenjörer och näringslivet

En av Kungliga Tekniska högskolans största studentföreningar, KTH:s Finanssällskap, är en brygga mellan finansintresserade ingenjörstudenter på KTH och näringslivet genom att bland annat bjuda in till Excel-kurser och CV-workshops samt arbetsmarknadsmässor så som Finance Day och Consulting Day. Vi möter Tina Edwall, marknadsansvarig, för att få veta mer om hur arbetet i organisationen ser ut och vad som ligger på agendan just nu.
Av Madelene Sundström

Innan Tina fick den tjänst hon har idag så var hon en engagerad projektmedlem som då och då arbetade tillsammans med föregående Head of Marketing. När det senare var dags att tillsätta tjänsten med en ny person så hade hon en fot innanför dörren och fick komma på intervju. Hon berättar om hur arbetet på KTH:s Finanssällskap ser ut.
– Vi är nio personer i styrelsen med olika roller som sammantaget ska täcka föreningens behov och arbeta med långsiktig utveckling. Bland annat är det i dagsläget två som sköter företagskontakter, en kassör, en ordförande som har bra inblick i hela organisationen och jag som sköter marknadsföringen. Dessutom har vi en egen tidning Capital Magazine, där man som projektmedlem kan vara med och engagera sig och skriva artiklar. Syftet med tidningen är att förmedla relaterade och aktuella ämnen samt att inspirera genom att intervjua stora profiler inom branschen – ofta med en ingenjörsbakgrund.

Fördelarna med att vara medlem i KTH:s Finanssällskap är många. Utöver att du blir välkommen på alla event och arbetsmarknadsdagar erbjuds du även unika tillfällen att nätverka inom de ämnen och den bransch där du utbildar dig – vilket ökar dina förutsättningar när du senare ska ut i arbetslivet.
– Idag är nätverkande och bra kontakter viktigare än att ha A i alla ämnen. Du behöver inte vara expert inom området för att bli medlem, det viktigaste är att du är nyfiken och vill lära dig. Jag själv visste knappt vad en aktie var när jag började engagera mig. Men det är just det som är poängen, här har man möjlighet att lära sig och få bättre insikter i vad finansbranschen erbjuder, säger Tina.

Efter studier på KTH har man goda chanser att få jobb i Stockholm och i andra länder, vilket är något KTH:s Finanssällskap vill främja ytterligare.
– Vi har årligen en resa till London då vi besöker ca 10 olika banker och andra finansiella aktörer, varpå många får internship. En stor del av de företag som besöker Finance Day är också internationella banker eller finansiella institutioner.

Föreningen växer för varje år som går och utvecklingen inom föreningen växer i takt med det ökade intresset utifrån.
– Framtiden ser väldigt ljus ut, speciellt för alla
ingenjörer. Efterfrågan på studenter som är duktig på teknik, matematik och problemlösning ökar hela tiden, inte minst inom konsultbranschen och den finansiella sektorn, vilket märks tydligt bland våra företagskontakter. Vi ser också att intresset ökar bland studenter för det vi erbjuder, vilket vi tycker är väldigt roligt. KTH:s Finanssällskap kommer därmed alltid att vara en viktig länk mellan studenter och näringslivet, både nationellt och internationellt, avslutar Tina


KTH:s Finanssällskap har ständigt pågående planering inför nya event så som workshops, företagspresentationer, närverksmiddagar och lunchföreställningar. Gillar man deras Facebooksida ”KTH:s Finanssällskap” alternativt tittar på hemsidan så kan man se hela kalendern. Nästa stora event är London Banking Week, där 25 studenter får möjlighet att resa till London och träffa ett antal intressanta företag.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: