20150915_EF00385-Redigera

Vägen till toppen

The Scholar Business & Engineering har träffat The Boston Consulting Groups vd, Johan Öberg, för att prata om ledarskap, vikten av talangrekrytering och utmaningarna med att vara Sverigechef för en av landets mest eftertraktade arbetsgivare.
Text Joel Åhlén-Nyström Foto Erik Flyg

År 2000 klev Johan Öberg innanför The Boston Consulting Groups (bcg) dörrar för första gången – då som konsult. Idag är han sedan ungefär tre år tillbaka Sverigechef för det välkända konsultföretaget.

Startskottet för karriären började med en BA inom Business Economics and International Business från Uppsala universitet, där han fick ett stipendium och åkte till usa för att plugga International Business and Corporate Finance vid California State University. Som om inte det vore nog kompletterades detta några år senare med en mba från den internationellt högt rankade handelshögskolan insead i Frankrike.
– Efter insead tackade jag faktiskt nej till bcg och började på Ericsson där jag under ungefär ett års tid var ansvarig för ett affärsområde inom ip-lösningar och multimedia, säger han.

Efter året på Ericsson blev det dock bcg där han började som konsult vid Stockholmskontoret år 2000. Efter några år blev han befordrad till projektledare och det var någonstans under den tiden som Johans fokus styrdes alltmer åt Health Care med fokus på framför allt läkemedel och medicinteknik.
– Jag fick djupare klientrelationer och var ansvarig för medicinteknik som affärsområde i Europa samt i vår globala ledningsgrupp. Parallellt med det hade jag gjort väldigt mycket inom private equity, där jag än idag även sitter med
i vår globala ledningsgrupp. Efter det blev jag partner och var då väldigt fokuserad på de rollerna tills jag för tre år sedan blev tillfrågad att ta över som vd, säger Johan.

Tvekade du?
– Ja, absolut. Jag tvekade definitivt då jag var inställd på ett alltmer globalt spår med snävt industrifokus inom medicinteknik och private equity. Samtidigt funderade jag på vad jag egentligen tycker är roligt. Så, förutom att jobba med våra klienter och lösa problem tillsammans med dem är det otroligt roligt att vara ansvarig och att få driva en stor grupp av människor mot ett gemensamt mål. Jag såg också en möjlighet för BCG att ta en större plats i samhället och vara med och bidra till något större givet vår unika kunskap och kompetens. Vi har en ambition som handlar om att vara med och bidra till att göra Sverige och Norden till ett globalt föredöme. För att lyckas med detta behöver vi medarbetare som delar vår ambition och värderingar, är passionerade, innovativa och med goda ledaregenskaper.

Johan har många bollar i luften och är idag, förutom rollen som vd, core member i bcg:s Health Care Practice och Corporate Development Practice. Vidare koordinerar han fortfarande många av aktiviteterna inom bcg:s MedTech-sektor i Europa kring strategi, tillväxt och operations. Han är även ansvarig för private equity och m&a (Mergers & Acquisitions) på nordisk nivå samt en av nyckelpersonerna i den globala ledningsgruppen för private equity. Resultatet av detta är att det inte finns någon ”vanlig arbetsdag” och att det är just det som är charmen med hans jobb.
– Variationen är jätteviktig för mig och jag brinner för att få brottas med många olika utmaningar. Det är en stor anledning till varför jag tycker att det här är så fruktansvärt kul, säger han.

Vårt samtal leder naturligt in på om det finns några svårigheter för honom att balansera jobb och fritid. Johan funderar länge och väger sina ord på guldvåg innan han svarar.
– Både ja och nej. Nej för att jag alltid har haft lätt att stänga av och på. Jag kan åka hem och stänga av allt jobbrelaterat på fredag kväll och sen koppla på igen till måndag morgon. Det är otroligt viktigt att skapa de där andrummen där man får möjlighet att ladda om. Svårigheten ligger istället i att jobb och fritid delvis flyter ihop. Många av oss har stora delar av sitt umgänge i jobbet och tillsammans med våra klienter. Men det tycker jag även är en positiv del av jobbet, säger han.

Hur mycket jobbar du?
– Jag tror inte att jag jobbar mer än vad man gör någon annanstans på högpresterande miljö i näringslivet. Det som är viktigare är flexibiliteten i hur och var jag gör mitt jobb. Jag upplever det här som ett extremt flexibelt jobb och jag kan påverka mycket själv. Sedan beror mina många arbetstimmar på mitt eget driv, det är ingen som säger till mig att jobba mycket och jag har kontroll över det. Men absolut, jag jobbar mycket och det är få veckor som är under 60 timmar. Så länge jag tycker att det är roligt, mår bra och upplevs bidra både privat och professionellt känner jag att jag är på rätt spår.

Vad gör du när du ska koppla av?
– Jag får enormt mycket kraft från familj, vänner och breda fritidsaktiviteter. Jag har fru, fyra barn, två hundar, stort umgänge av vänner och vi har väldigt många traditioner och roliga aktiviteter i alla dess former tillsammans. Det kan vara allt från sporter, naturupplevelser, mycket matlagning eller bara lugna hemmakvällar. Sedan reser vi mycket också, för att få en blandning av olika intryck.

Ledarskapet har alltid kommit naturligt för honom och han har varit en ledartyp ända sedan skoltiden. Johan menar att det är en kombination av en tydlig bild av vart han vill, att han är resultatorienterad och har ett stort intresse för människor.
– I min chefsroll skulle jag beskriva mig som positiv, energifull, driven och att jag brinner för det jag gör. Jag kan säkert vara utmanande och krävande i många fall, men jag matchar det med att kräva detsamma av mig själv samt vara tillgänglig och hjälpsam, säger han.

web

Vad stöter man på för svårigheter som chef?
– Det finns massor av utmaningar och det handlar mycket om prioriteringar. Det som kanske är annorlunda som chef här på bcg är att det fundamentalt är ganska lätt. De grundläggande utmaningarna man har som chef, att vara motiverande och få folk att göra saker, är inga som helst problem här. Utmaningarna ligger istället i att löpande prioritera, engagera, ha en vision om vart vi ska och ha en balans mellan resultatfokusering på kort och lång sikt. Det är otroligt viktigt att ha en bild om vart man är på väg och inte bara på sex till tolv månader, utan snarare tre till fem år.

Ställer du höga krav på dina anställda?
– Absolut, det gör jag. Jag skulle säga att vi ställer höga krav på varandra här på företaget. Men, samtidigt som vi ställer höga krav finns det en enorm teamkänsla och hjälpsamhet hos oss som jag tror är svår att hitta någon annanstans. Genom att arbeta tight tillsammans, oavsett om det är tillsammans med klient, inom konsultorganisationen eller våra supportfunktioner, har vi en företagskultur som både stöttar och främjar ambitioner.

The Boston Consulting Group är en av Sveriges mest eftertraktade arbetsgivare och det senaste året sökte ungefär 1200 personer jobb hos företaget. Vidare rankas de som topp tre på Fortunes globala 500-lista och Johan berättar att företagets medarbetare
i Norden är bland de mest nöjda globalt på bcg.
– Vi har haft en stark tillväxt i Norden och den absolut viktigaste punkten för att vi ska kunna fortsätta växa som vi gjort de senaste åren är att vi hittar rätt talanger som delar vår ambition och värderingar, säger han.

Hur svårt är det?
– Att hitta rätt talanger är ibland en utmaning. För att lyckas som konsult hos oss måste du ha en kombination av analytiskt tänkande och social kompetens. Vi vill gärna att våra anställda kommer in med olika utbildningsbakgrunder och erfarenheter och på Stockholmskontoret har vi en relativt stor spridning med olika bakgrunder och över tio olika nationaliteter representerade. Vi jobbar även aktivt för att attrahera fler kvinnor och få en jämn könsbalans på våra kontor. Det är en mycket viktig och kritisk framgångsfaktor, både internt och i de projekt som vi driver tillsammans med våra kunder.

Det är ingen hemlighet att det hos bcg råder en så kallad ”up or out”-process, där det krävs att man som anställd behöver bli promotad till nästa nivå i konsultstrukturen efter ett antal år, annars får man leta efter ny arbetsgivare.
– Jag vill dock vara tydlig med att vi aldrig sparkar ut någon från företaget, utan det är en process där vi tillsammans med individen
definierar en plan framåt och där vi på bcg tar ett ansvar för att säker-
ställa att personen landar i en ny, spännande position på ett annat företag, säger Johan.

Johans typ av drivkraft har varierat en aning under karriärens gång, men han berättar att det varit nyfikenhet, en hög ambitionsnivå, lite vinnarskalle och utmaningen att prova på olika roller som tagit honom dit han är idag – en position och arbetsplats han inte har några planer på att lämna för lång tid framöver.
– Vi har en tydlig plan vad vi i partnergruppen vill åstadkomma inom de närmsta fem åren och det hade jag tänkt vara med och se hela vägen ut, avslutar han.


Johan Öberg
Ålder: 45 år.
Familj: Frun Heather, fyra söner och två hundar.
Bor: Saltsjöbaden.
Karriär: 1994 – Management Consulant, Accenture, 1998 – General Management, Ericsson. Arbetat på The Boston Consulting Group sedan år 2000 och tog över som vd 2012.
Utbildning: MBA från Insead samt BA inom Business Economics and International Business från Uppsala universitet och California State University.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: