xylem

POSITIV KÄNSLA SOM BESTÅR

Ingrid Wilson och Hanna Svensson banade sin väg in på Xylem genom examensarbete och sommarjobb. Synen på hållbarhet och samarbetet över nationsgränserna gör att både Ingrid och Hanna ser en framtid på företaget.

Vid första kontakt med Xylem fick båda en mycket positiv och välkomnande känsla, och tiden som sommarjobbare förstärkte denna känsla ytterligare. Efter att ha gjort sitt examensjobb på företaget blev de båda anställda på konstruktionsavdelningen under hösten 2013.
– Vi fick stort förtroende och mycket ansvar redan när vi började här som sommarjobbare, vilket fick mig att känna att det här är en miljö där det finns stora möjligheter att utvecklas, säger Ingrid Wilson.

Kontakt med flera delar av företaget är gemensamt för både Hannas och Ingrids roll på Xylem. Hanna arbetar som teknisk modellerare och medverkar just nu i ett projekt i samarbete med utvecklings- IT- och marknadsavdelningen. Ingrid arbetar med ritningshantering och fungerar som en länk mellan konstruktörerna och marknadsavdelningen.
– Det är roligt att vara involverad i så många avdelningar samtidigt. Mitt jobb gör att jag får röra mig i huset och ställa frågor till medarbetare med olika kompetens, vilket gör att jag blir insatt i hur samarbetet på företaget fungerar, säger Hanna Svensson.

Förutom den utvecklande miljön lockades Ingrid Wilson av att Xylem är ett företag med ett viktigt uppdrag.
– Att utveckla hållbar energi- och vattenteknik har stor betydelse för framtiden, och det känns roligt att kunna bidra till det arbetet.

Hon beskriver Xylem som ett företag där internationellt arbete är en naturlig del av jobbet.
– Vi ingår i en internationell koncern och samarbetet mellan olika länder sker väldigt enkelt och otvunget. Nationsgränserna känns flytande, vilket gör det här till en bra arbetsplats för den som är intresserad av en internationell karriär.

Som relativt nyanställda bekantar sig Hanna och Ingrid fortfarande med jobbet, men båda är övertygade om att de har en spännande utvecklingsresa framför sig.
– På det här kontoret finns 400 medarbetare med vitt skilda kompetenser, och det är inte ovanligt att man byter mellan olika positioner. Det finns goda förutsättningar att prova nya saker och hitta sitt intresseområde, säger Ingrid.
Den positiva bilden av företaget de fick vid första kontakt lever fortfarande kvar. Trivseln i jobbvardagen förhöjs av att medarbetarna har ett flexibelt schema och kan ta del av aktiviteter i flera olika föreningar.
– Jag är engagerad i Xylems löparsektion och tränar gratis på gym genom jobbet, vilket är jättekul eftersom jag har ett starkt idrottsintresse, säger Hanna Svensson.
Ingrid Wilson tycker att det är lätt att vara sig själv på Xylem.
– Det är en avslappnad miljö där folk jobbar fokuserat men samtidigt är ingen rädd att ta en paus och prata om något helt annat. Här får man utrymme att växa efter sina intressen och triggas hela tiden att lära sig nya saker.


Ingrid Wilson:

Titel: Design Engineer/Technical Support.
Utbildning: Civilingenjörsprogrammet inom Design och Produkt- framtagning på Kungliga tekniska högskolan, examen 2013.

Hanna Svensson
Titel: Design Engineer.
Utbildning: Civilingenjörsprogrammet inom Design och Produktframtagning på Kungliga tekniska högskolan, examen 2013

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integre- rade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.
Hemsida: www.xyleminc.com

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: