TenantNU

Arbeta där fastighetsaffären tar sin grund

David Lundkvist arbetar som fastighetskonsult på Tenant & Partner. Det innebär att han axlar rollen som hyresgästens lojala ombud och arbetar med ekonomiska och juridiska frågor kring fastigheter och kommersiella lokaler.
– Under studietiden fick jag lära mig mycket om hur fastighetsägarna tänkte men det var väldigt lite fokus på slutanvändarna, alltså hyresgästen. Det är där hela affären tar sin grund och därför är det så intressant att arbeta med, säger David Lundkvist.
Av Janneke Wackerberg

På Tenant & Partner har man samlat en bred expertis i huset i form av civilekonomer, jurister och civilingenjörer. Oavsett om det handlar om hyresgästrepresentation, juridisk eller ekonomisk rådgivning, flyttprojektledning eller avtalshantering är det Tenant & Partner man kan vända sig till som hyresgäst.
– Vår företagskultur kännetecknas av samarbete och viljan att förstå uppdragsgivarens verksamhet och målet är att inom fastighetsområdet hjälpa våra klienter att göra en bättre affär av sina lokaler. Vi projektleder från start till slut vilket gör att arbetsuppgifterna varierar. Jag trivs väldigt bra med det, säger David.

David beskriver rollen som fastighetskonsult som varierande och dynamisk där ekonomi, juridik, kommunikation och projektledning kombineras.
– Projekten varierar både utifrån inriktning och tid vilket ger ett mångfacetterat klimat där du ibland hanterar punktinsatser så som hyresförhandling och ibland drivs projekt från ax till limpa med avstamp i lokalstrategi och sökning av lokaler till kravställande av slutprodukt och avslut i kontraktsskrivning, säger han.

Vad är den största utmaningen?
– Ledningsgruppen på bolag är ofta våra uppdragsgivare och då gäller det att lyssna och förstå allas önskningar. En HR-chef har intresse av att medarbetarna ska må bra och trivas, ekonomichefen stirrar sig blind på siffrorna och vd:n kanske driver en annan agenda. Att balansera är en utmaning, men också väldigt roligt.

Är yrket som du tänkte dig?
– Både ja och nej. Jag hade inte tänkt på att rollen innebär så mycket projektledning. Sen har jag också en säljande roll som är viktig. Vi behöver få in nya kunder och alla här arbetar med att dra in projekt. Våra ledare internt tror mycket på att ha konsulter som både säljer och sedan levererar själva tjänsten. Förväntningarna som en säljare har sålt in kanske inte motsvarar det en konsult kan åstadkomma och det blir en bättre förståelse för de olika momenten om man gör båda två, jag tror att det är väldigt klokt.

I början av tiden på Tenant & Partner fick David kliva ur sin komfortzon nästan varje dag. Något han trivdes med.
– På Tenant & Partner ges verkligen möjlighet och utrymme att snabbt utvecklas och växa i sin roll som projektledare och om du vill så kommer du snabbt ut i lokalprojekten för att möta kunder och driva processer framåt. Över tid utvecklar det mig som person, det gör mig motiverad.

Vad utmärker Tenant & Partner?
– Kulturen! Jag jobbade extra på olika företag under studietiden men har inte upplevt något ställe som har så skön gemenskap bland kollegorna. Det är högt tempo och skyhöga ambitioner, men samtidigt premierar de en sund balans mellan arbete och fritid. Vi har också bra förutsättningar när det gäller att kombinera arbete, träning och hälsa.


Great Place to Work
De senaste två åren har Tenant & Partner placerat sig i topp på Great Place to Works lista över Europas bästa arbetsplatser. Sedan 2010 är de även invalda i Great Place to Works svenska ”Hall of Fame”, vilket betyder att de har funnits med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser fem år i rad.

Tenant & Partner är hyresgästens lojala ombud och de arbetar med ekonomiska och juridiska frågor kring fastigheter och kommersiella lokaler. Här kan du läsa mer om karriärsmöjligheterna på företaget.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: