20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea.
– Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa något nytt som kan utveckla systemet så har man möjlighet till det. Det gör rollen väldigt spännande, säger Fredrik.

Av Janneke Wackerberg Foto Erik Flyg

Fredrik Hildorsson tog examen från civilingenjörsprogrammet på Uppsala universitet 2009 och sedan dess har han arbetat som utvecklare på Itello. Itello är marknadsledande när det kommer till administrativa system för pension, livförsäkring och sparande. Storkunder som AMF, Swedbank och Folksam använder deras system idag, men när Itello startade 2003 var det vanligare att försäkringsbolagen utvecklade sina egna system.
– Vi arbetar ständigt för att ligga i framkant och kunna leverera innovativa men ändå säkra system som följer branschens utveckling. Många använder våra system idag, säger Fredrik.

Itellos standardsystem Inca gör det möjligt för företagets kunder att effektivisera och konsolidera sin verksamhet. Systemet hanterar allt från nyteckning till utbetalning av en livförsäkring. Som utvecklare på Itello innebär det att du behöver tänka långsiktigt och lösa komplexa problem då kundernas åtaganden är livslånga. Lagändringar, EU-direktiv och krav från Finansinspektionen påverkar också systemets utveckling.
– Redan som ny kastades man in i projekten och fick med hjälp och stöd en chans att göra en förändring som faktiskt senare implementerades i systemet. På så sätt blev utvecklingskurvan hög redan från början, säger Fredrik.

Utmaningen för Fredrik är att produkten Itello tar fram är ett system som funnits i många år.
– Det innebär att den koden man skrev för några år sedan kanske inte är optimal för hur det ser ut idag. Den kan vara svår att ändra på även om det finns mycket man vill fixa till. Det måste byggas om och underhållas för att det ska fungera. Det är alltid en avvägning om hur mycket man faktiskt kan göra om av det gamla utan att göra mer skada än nytta. Det är en stor utmaning men också otroligt roligt när det fungerar.

Utöver “den vanliga” utvecklarrollen Fredrik har så ingår han också i Ramverksgruppen, där han tillsammans med sitt team försöker förvalta och vidareutveckla de system Itello levererar till kund.
– Man måste alltid vara lösningsfokuserad och det är spännande att se den utveckling vi faktiskt har gjort.

Varför tycker du man ska söka sig till Itello?
– Det är ett bra och utvecklade jobb och en trevlig arbetsplats. Det finns en frihet och man kan ta mycket ansvar om man vill. Allt man gör kommer till användning och ger effekt hos kunden, vilket är roligt förstås. Sen är det en platt organisation där alla har nära till kollegor och chefer, vi arbetar ofta i team.

Nyfiken? Itello letar alltid efter nya utvecklartalanger. Läs mer genom att klicka här

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: