capa1

Talangprogrammet för tjejer

Från civilingenjörsutbildning inom maskinteknik till managementkonsult. Sara Thelin berättar om hur Capacents Female Talent Program tog henne dit. Av Victoria Thoors

Det var när Sara läste sin master i Management i Linköping som hon kände att det var väldigt roligt och något hon skulle kunna tänka sig att arbeta med framöver. Tack vare ett talangnätverk på universitetet fick hon nys om Capacent och deras program för kvinnliga studenter.
– Jag blev rekommenderad av en kompis och efter det tog Capacent kontakt med mig och sa att jag borde söka till programmet, berättar Sara.

Sara som tyckte att det lät spännande att få prova på konsulting, sökte till programmet och kom in, vilket blev ett steg närmare det jobb hon har idag som konsult inom rörelsekapitaloptimering. Det är visserligen långt ifrån hennes utbildning inom maskinteknik och produktutveckling, men att få jobba med consulting på Capacent blev en lyckoträff.
– Det är så givande att få jobba med människor och vi är inte bara med och planerar vad som borde göras utan är med och ser till att det händer, säger hon engagerat. Det är allmänt känt att många i revisionoch konsultbranschen jobbar väldigt mycket och att det kan vara ett hårt klimat, men Capacent försöker utmana det sättet att arbeta.
– Vi säger att vi utför management consulting på nordiskt vis, vilket innebär att vi hjälper varandra och kunden genom förändringar. Vi har högt i tak och en work life balance-kultur där det är mindre hierarkiskt. Alla känner alla och det resulterar i en trevligare stämning och bättre utbyte, förklarar Sara.

Tillsammans med sina kollegor Sofia Elofsson och Sara Josefsson är Sara idag ansvarig nför Female Talent Program. Hennes förhoppning är att hitta fler som är intresserade av konsultrollen.
– Vi söker drivna personer som har analytisk förmåga och är nyfikna på consulting och Capacent, säger hon.
– Vårt talangprogram är också en rekryteringskanal. Vår målsättning är att lära känna fler duktiga tjejer och hitta en eller flera som vi är intresserade av att anställa och som också skulle vilja arbeta hos oss, tillägger Saras kollega Sofia Elofsson som har anslutit sig till samtalet.
Kan ni beskriva hur programmet ser ut?
Sofia: Det är tre tillfällen utspridda under hösten. Vi börjar med lunch och avslutar
med gemensam middag. Däremellan består programmet bland annat av presentationstekniksträning, caselösning, inspirationsföresläsningar och workshops inom olika områden. Deltagarna får även träffa och lära känna många av våra kollegor från olika affärsområden för att de ska få en så bra bild av Capacent som möjligt.
Har ni tips och råd som ni kan ge kvinnor som är osäkra på branschen?
Sara: Vi söker personer som brinner för att driva förändring och har en god analytisk förmåga och som också är ambitiösa och nyfikna på Capacent.
Sofia: Female Talent Program är också en kanal för rekrytering. Vår målsättning är att lära känna fler duktiga tjejer som vi är intresserade av att anställa och som skulle vilja arbeta hos oss.

För mer information om hur du ansöker till Female Talent Program besök www.capacent.se/female-talent-program

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: