hockeycover

Äntligen ett Ivy league i Sverige

En svartvit lapp med texten ”KTH startar hockeylag” sattes upp på KTH i hopp om att locka studenter till den påtänkta hockeyligan år 2011. Initiativtagaren Joachim Ronneback Thomson väntade sig att 10 personer skulle dyka upp, istället kom 35. Idag ser över 600 personer deras matcher.

Joachim Ronneback Thomson flyttade till Stockholm för att plugga industriell ekonomi på KTH. Med sig hade han intresset för hockey och drömmen om att skapa en universitetsliga likt Ivy Legaue i USA. Inte visste han att den tillslut skulle bli så populär.
– Jag blev positivt överraskad över det stora intresset, efter första mötet signade trettiotvå av trettiofem upp sig, säger Joachim.

KTH-Chalmers-20120316-059

Hockeyligan startade 2011 och redan året efter kördes det try outs för att hitta de bästa kandidaterna.
– Vi har en en större efterfrågan än vad vi har platser till. En del som ansöker platsar i Allsvenskan medan andra knappt kan stå på skridskorna. För att hitta den som passar bäst får man också genomgå en intervju. I slutändan är det laget som avgör om han blir antagen eller inte, vi röstar.
Hur har det gått för laget?
– Vi har kvalat till division två och där får ju vissa spelare betalt för att spela. Jag har tagit ett stort ansvar och försökt bygga upp föreningen på ett seriöst sätt, men det är klart att resurserna ibland är små. Jag var under de tre första åren lagkapten, spelande coach och förtroendevald ordförande för föreningen, säger Joachim.

hockeyyy

Idag är lag från Högskolan i Jönköping, Lunds universitet, Chalmers och KTH med. Förhoppningsvis kommer även Linköping, Luleå och Umeå att vara med nästa år. Man möter alla en gång hemma och en gång borta.
– Matcherna som spelas i Jönköping spelas numera innan HV71s matcher, vilket förstås är jättekul! När Chalmers möter Jönköping i Kinnarps Arena kör HV mot Frölunda efter, vilket genererar riktigt bra stämning. Jag såg storheten i det här när jag började plugga för fyra år sedan och ville inte att folk skulle se det som att vi var ett grabbgäng som spelar hockey på skoj, utan jag ville att det skulle bli seriöst, likt Ivy League i USA. Vilket troligen är förklaringen till det stora intresset för ligan, avslutar Joachim.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: