miami

Welcome to Miami

Oreo i glassform, bruna beach babes och whiskycocktails gjorda på baconinfuserad bourbon. Det finns en hel del förförande lockelser i mångkulturella världsmetropolen Miami.

Av: Janneke Wackerberg

Det sköna storstadsdammiga Miami beskrivs som lagom glammigt med bakåtlutad lyx med lite bohemkänsla. Havet och stranden liknas vid en kuliss och de många halvnakna beach babes på inlines finns faktiskt på riktigt. Det sköna klimatet spelar givetvis stor roll för besökarna men det finns så mycket mer i en stad som passar såväl budgetresenären som dig som knappt kan stänga plånboken. Miami är stället där trender föds, maträtter och drinkar nyskapas mot en kundkrets som vågar. Varför inte prova en Old Fashioned gjord på baconinfuserad bourbon på Yardbird? Ett ställe som satsar på mat från den amerikanska södern men med en twist. Alltid knökfullt och riktigt bra stämning och det ligger dessutom bara ett stenkast från Lincoln Road Mall, en gågata i South Beach full av shopping i toppklass och massvis med eleganta Miami-medborgare.

Och angående malls så går timmarna fort när det gäller shopping i Miami. Vill du ha mer än 250 butiker under samma tak ska du bege dig till The City of Aventura i norra delen av stan. Två populära Outlets är Dolphin Mall och Prime Outlets.

Miami Beach är förstås ett givet ställe att hänga på. Den kritvita sanden och de svettiga dryckesförsäljarna som har smaker på Fanta du inte trodde fanns ger dig en fantastisk semesterkänsla. Förutom att titta på de hunks och babes som flyter runt i det klarblå vattnet finns det mer godis att lägga ögonen på. Bara fem inlinespiruetter från stranden ligger Architectural District, likt ett smycke med sina pastellfärgade hus och vidunderlig stil hittar man den mest omfattande resortarkitekturen från 1920- och 1930-talen i Amerika.

Klubben man ska hänga på är bland annat exklusiva Fontainbleau. Ett hem för kändisar och vip-gäster. Den slående arkitekturen och påkostade inredningen lockar världskända DJ:s att snurra allt från rock till hiphop och house. Och vet du det allra bästa? Bara ett par våningar upp finns ditt hotellrum. De allra bästa klubbarna i Miami finns nämligen på hotellen.

Vad mer? Man bara måste se hemmalaget Miami Heat spela i en NBA-match. Popcornen smörar du själv med en apparat lik glassmaskinen på IKEA. Fett gott! Kanske är inte popcorn den mest gastronomiska upplevelsen men det är däremot skaldjursrätterna på Joe´s Stone Crab. Excellent enligt matälskarna som reser världen över för att reta smaklökarna.

För att förstärka intrycket av Miami ytterligare är de alligatorfyllda sumpmarkerna “The Everglades” väster om staden ett absolut måste. Sen kan det vara kul att gå igenom en av miljoner hyllor i ett typiskt bombastiskt American supermarket som bjuder på de mest bisarra smakkombinationerna. Coca-Cola vanilj kan slägga sig i väggen, här snackar vi typ korv med smak av persika.
Överlag finns det alltså en hel del att hitta på i Miami och även om det är kanske är american culture du är ute efter finns det även en hel del svenskar på plats faktiskt. 15 000 studenter från hela världen går på University of Miami, ett universitet som satsar stenhårt på att vara kvar bland de topp 50 bästa skolorna i landet. US News har rankat skolan till att vara USA: s bästa forskarskola många gånger. Hur grymt? Du kan både göra karriär och bo på en drömplats.

Läs mer om var du ska bo, äta och ta en paraplydrink i The Scholar 2 2014

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: