3

Butiksreportage: Eric Skoglund/Cavaliere

Man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det tar man fasta på hos Eric Skoglund/Cavaliere som klär sina kunder inför livets alla möten. Butiken ligger numera på Stockholms nya herrstråk Humlegårdsgatan. Där träffar vi butikschefen Francesca Carrano under en kopp kaffe bland välklädda dockor och rustika bord med höstens plagg.

Eric Skoglund var en stilig herre med hatten som sitt signum. Han var en av de första som introducerade italienskt mode i Sverige.
– Många frågar om honom än idag, berättar Franscesca.
I butiken hänger tavlor på Eric Skoglunds gamla kunder och minnen från den tid då han fortfarande var hovleverantör.

Liksom Eric Skoglund använder sig Cavaliere av de finaste italienska tyger från de bästa tygleverantörerna i Europa såsom Loro Piana, Cerruti och Barberis.

Cavaliere har varit i modebranschen sedan 1973. De har därmed en lång erfarenhet av dressat herrmode för både vardag och fest. Inom ceremoni är de en av landets största leverantörer.
– Vi kan stå för kvalité utan att priserna höjs eftersom Cavaliere har en egen fabrik i Europa. Det innebär även att vi i butiken kan vara med under hela designprocessen och det är en fantastisk möjlighet med tanke på att det är vi som möter kunderna och stämmer av deras behov.

I dagens modesamhälle finns det mängder av trender att följa och Francesca nämner att kunderna är otroligt modemedvetna idag jämfört med förr.
– Idag förstår kunden att man betalar för kvalité och passform. Det har varit roligt att vara med om den utvecklingen. Dessutom ses shoppingen som en trevlig stund, här sitter man gärna ner och tar en kopp kaffe och på så sätt hinner vi se lite vad kunden är ute efter. För oss är det viktigt att vi hittar ett plagg som passar den enskilda kunden, alla är unika och alla plagg passar inte alla, det är bra att komma ihåg.

Vad ska vi då ha på oss i höst?
– Flaneller i alla färger, det är stort och har hängt med sedan förra hösten. Dubbelknäppt håller i sig, både på kavaj, kostym och rockar. Rutiga kostymer, kavajer och kostymer med påstickade fickor, väst under kostym, polotröjor, tjocka stickade tröjor, hattar och längre rockar.

Vad borde alla ha i garderoben?
– En mörkblå och en mörkgrå kostym. Arbetar man i kostym varje dag kan det vara bra att välja en kvalité som är lite mer slitstark. Ett par udda kavajer och byxor som passar för olika årstider. Exempelvis flanell och tweed till hösten/vintern. En vit och ljusblå skjorta är en del av en bra basgarderob. En smoking tycker jag också att man bör ha.

Kan man måttbeställa hos er?
– Ja, vi måttsyr både konfektion och skjortor men med tanke på att all konfektion från Cavaliere finns i tre olika passformer och dessutom i korta, långa och vanliga storlekar så innebär det att de flesta plaggen passar direkt.

Hur tar man hand om sina kläder?
– Man ska inte kemtvätta för ofta, att vädra plaggen räcker bra. Investera i en klädborste och låt kavajer och kostymer hänga på lite bredare galgar.

Hur ser framtiden ut för Eric Skoglund/Cavaliere?
– Vi kommer i framtiden att jobba mer med egen design och med hjälp av våra kunders önskemål skapa en egen kollektion.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: