Marina-Tower-fasad-001

Stadsnära avkoppling

I jakt på härliga övernattningsmöjligheter besökte The Scholars hotellpatrull Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Hit tar du föräldrar och släktingar som föredrar lugn och ro framför hetsen på Drottninggatan. Eller så unnar du dig själv en visit när tentastressen blir för påtaglig.

Av Hotellpatrullen Foto Elite Hotel Marina Tower

Ett stenkast från vattnet, med en av Stockholms bästa utsikter, ligger Elite Hotel Marina Tower. Den gamla kvarnbyggnaden, ritad av arkitekten A W Bergström, stod klar redan 1890. De vackra originaltornen är välbevarade och det är inte förvånande att den mäktiga fasaden är kulturminnesmärkt. Men nu var det inte enbart arkitekturen vi skulle fokusera på.

Läget är perfekt för den som vill bo nära city, men inte mitt i stan. Närheten till Danvikstull, på gränsen till Nacka, erbjuder korta promenader till både shoppingcentrum, vackra Hammarby Sjöstad och Söders höjder. Eller det mest uppenbara – en lustfylld promenad längs kajen med utsikt över Stockholms vackraste inlopp. Här ståtar Djurgården och Waldemarsudde livfullt på andra sidan vattnet. SL kör båttrafiken mellan hotellet och stan och här är chansen stor att du vaknar av tjutet från en båt arla morgon. Men misströsta ej, det är faktiskt rätt mysigt att somna om och fantisera om ett liv till havs.

Dubbelrum.

Boka inte middagen för tidigt på kvällen. En avkopplande stund på wellness-avdelningen är ett måste och det vore synd att stressa. Hotellets SPA drivs av Sturebadet och erbjuder en mängd behandlingar för kropp och själ. Välbefinnande går att få även utan behandlingar – ta några simtag i poolen, värm dig i bastun eller slappna av i jacuzzin. För träningstokiga finns ett gym med maskiner där även en kräsen gymfantast skulle trivas.

När vi besöker hotellet är den omtyckta restaurangen tyvärr stängd, men baren håller öppet och erbjuder en begränsad meny – med fler val än väntat. Sjunk ner i en av de bekväma sofforna och njut av en charkuteritallrik och en fint blandad cocktail. Utbudet på frukostbordet är imponerande. Nybakat bröd, smakrikt kaffe och en dagstidning fulländar morgonstunden, även om kön till de fluffiga amerikanska våfflorna är lång. Vår- och sommartid har den mysiga uteserveringen öppet och där är utsikten – återigen – svårslagen. Är det någon tid på året du bör besöka Elite Hotel Marina Tower är det definitivt under vår och sommar.

Avkoppling på Elite Hotel Marina Tower.

FAKTA Elite Hotel Marina Tower
Rummen: Luftiga, rymliga och fräscha. Dock har vissa av rummen långsmala fönster vilket skapar ett begränsat ljusinsläpp.
Maten: Restaurangen var stängd under vårt besök, men baren var öppen och barmenyn förvånansvärt matig. Stor frukost.
Aktiviteter: SPA-avdelningen drivs av Sturebadet och erbjuder ett gediget utbud av behandlingar. Poolområdet med bastu och turkiskt hamam är stort och avkopplande. Träningsanläggningen imponerar.
Service och atmosfär: Trevlig och hjälpsam personal. Populärt för både barnfamiljer och äldre.
Kostnader: Superior-rum kostar från 1 290 kr. Stora SPA-paketet med del i dubbelrum, duo-behandling kropp för 2 personer 50 min, inträde till Sturebadet Marina Tower, champagne och choklad på rummet, 3-rätters middag i restaurangen och frukostbuffé kostar från 1 995 kr/person.
Perfekt för: Föräldrar, mor-/farföräldrar och släktingar som vill bo nära city men samtidigt ha lugn och ro. Stressade studenter som behöver koppla av.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: