John_Henric_SS14_04

John Henric öppnar på NK Göteborg

I slutet av november öppnade det svenska herrmärket John Henric en flagship store på NK Göteborg. Butiken är företagets första egna butik i Göteborg och John Henrics femte flagship store i Sverige. Sedan tidigare finns John Henric hos Twins och Equip i Göteborg.

Butiken som är på 45 kvm ligger på plan 1 bredvid NK Man och Hugo Boss. Den moderna minimalistiska inredningen i vitt i kombination med tidlös herrekipering skapar en lyxig och på samma gång klassisk atomsfär.
– Vi är väldigt glada att hela vårt herrkoncept med ett av Europas största selektion av herraccessoarer, skjortor och tröjor nu finns på NK Göteborg. På accessoarsidan jobbar vi mycket med begränsade upplagor på t.ex. tryckta silkesslipsar, flugor och scarfs och vi har nyheter i butiken varje vecka. På NK Göteborg har vi också vår exklusivare produktlinje med kashmirscarfs, kashmirslipsar, skinnportföljer och skinnväskor tillverkade i Lombardiet i Italien som enbart säljs i våra egna butiker och i vår nätbutik, säger John Henric Ekström, grundare och VD John Henric.
John Henric har ett av Europas största utbud av herraccessoarer, skjortor och tröjor i bomull och kashmir. Fokus ligger på moderna klassiker med en lyxig och elegant touch, traditionellt hantverk, kvalitetstyger, bra passform och komfort. Design och produktutveckling sker i Milano och Florens.

John Henric grundades i november 2008 av de före detta Lundastudenterna John Henrik Ekström och Nicklas Norbergh. Visionen är att göra varumärkets produkter, utbud och butiker till det mest attraktiva på marknaden.
– Vi visste precis vart vi ville komma och gjorde allt i vår makt för att ta oss dit. Vi satte oss ner och pratade med butiksägare och sammanförde deras åsikter med rätt ekonomiska teorier för att skapa en unik affärsplan. Självsäkerheten och passionen för business blev temat för varumärket som genomsyrar hela företaget, säger Nicklas Nordbergh.
Nicklas menar vidare:
– Vi kände precis som många andra att det skandinaviska modet var enformigt och ville skapa ett herrmärke som kunde fylla ett behov på marknaden. Vi lät därför fokusgrupper bestående av jurister, ekonomer och studenter vara 100 % delaktiga i processen.

John Henric finns hos de främsta skandinaviska återförsäljarna samtidigt som de börjat etablera egna flagship stores på NK Götborg, i Stockholm i Sturegallerian och Täby Centrum samt i Malmö. Märket finns även på www.johnhenric.com och hos ett 40-tal återförsäljare runt om i Sverige, som t.ex. Johnellsbutikerna, Equip och Twins i Göteborg samt ett 50-tal utvalda butiker i Norden.

20151009_EF02786-Redigera

“Det är bra att vara analytiskt lagd”

Fredrik Hildorsson började som systemutvecklare på Itello för fem år sedan. Idag har han tagit ett större ansvar och som senior utvecklare har han möjlighet att påverka slutprodukten som går till kunder som AMF, Brummer & Partners och Nordea. – Man kan styra sitt arbete rätt mycket själv här. Ser man potential eller vill testa […]

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: